Момиче от Добрич прави мартеници и дарява средствата за оздравяването на Илко

Тя е от Добрич, но живее в Памплона, Испания. Преди около месец научава за Илко и неговата трагична съдба. Не познава момчето, нито родителите му, но веднага намира начин да даде своя принос за неговото оздравяване. Това е историята на Радостина, момиче с голямо сърце, раздаваща надежда и сила.

Момиче от Добрич прави мартеници и дарява средствата за оздравяването на Илко

Преди няколко дни на Радостина й хрумва идеята да изработи мартеници, които да продава, а събраните средства да внесе по банковата сметка на Илко. Веднага намира подкрепа от съпруга си и Петя, нейна приятелка, които на драго сърце се включват в изработката на мартеничките и тяхната продажба. Информират майката на Илко за кампанията, а тя дава своето съгласие. Следващата стъпка е старта на благородното дело, а той е сложен снощи, с едно просто съобщение във фейсбук страницата на Радостина. Следват лавина от поръчки и покупки. Макар да са творили до три сутринта, направените 100 мартенички се разпродават като топъл хляб и дори вече имат запазени бройки. Цената им е 2 евро. 



„Мартениците са обикновени, направихме ги с плетки, които съм видяла в интернет. За  ден направихме 100 мартеници и продължаваме. Българите, които са тук и искат да купят ми пишат във фейсбук. Виждам, че набираме скорост, публикацията ми в социалната мрежа се споделя, което ме радва и ми дава надежда, че ще продадем по-голям брой мартенички”, казва Радостина. 

Илко Панайотов е на 25 години, от Добрич. От година и половина е в будна кома, след претърпяна зверска катастрофа. За него се грижи най-близкият му човек – майка му Таня. Лекува се у дома, но има нужда от рехабилитация, която струва пари, а семейството няма. Немска клиника е готова да включи Илко в лечебен курс, но близките му не могат да си го позволят. Тук идва ред на всички добри хора, с голямо сърце и богата душа - нека помогнем на Илко да се излекува!



Радостина и Петя