Легендарните шведски метъли Katatonia за пръв път у нас - ще забият на феста в Каварна

Opeth и Katatonia ще свирят за първи път в България на крайморския рок фест на 16-ти и 17-ти юли. Moonspell ще са част от третата фестивална вечер.

Легендарните шведски метъли Katatonia за пръв път у нас - ще забият на феста в Каварна

Loud Concerts и Община Каварна имат удоволствието да обявят още от групите, които ще вземат участие в шестото поредно издание на КАВАРНА РОК ФЕСТ. Хедлайнери на втората фестивална вечер ще бъдат дългоочакваните у нас progressive death metal виртуози OPETH, a на 17-ти юли, на сцената ще излязат алтърнатив метълите KATATONIA, заедно с португалските готик метъли MOONSPELL.

 

Традиционният рок фестивал, КАВАРНА РОК ФЕСТ, ще се проведе от 15-ти до 17-ти юли в Каварна. На КАВАРНА РОК ФЕСТ 2011, в рамките на три дни ще гостуват някои от най-големите и обичани от феновете имена в съвременната екстремна рок и метъл сцена. Както организаторите от Loud Concerts и Община Каварна вече обявиха, сред групите, които ще забият на сцената на стадион Калиакра, са имена като SONATA ARCTICA, PARADISE LOST, TIAMAT, ARCH ENEMY и други.

 

Билетите за КАВАРНА РОК ФЕСТ 2011 са вече в продажба в мрежите на Ticketstream.bg и Eventim.bg, в магазините на Office 1 Superstore, TBI, Orange, Tехномаркет, Мултирама, Пикадили, Германос и др. Цената на еднодневен билет за фестивала е 40 лв., a тридневният пропуск - 90 лв. Първоначално в продажба са билетите за трите дни на фестивала. КАВАРНА РОК ФЕСТ 2011 продължава традицията и ще зарадва феновете с едни от най-добрите цени на билети за събитие от подобен род в България.

 

На място пропуските ще бъдат по 50 лв. за един ден и по 100 лв. за трите дни на фестивала. С потвърждаването на OPETH, KATATONIA и MOONSPELL, програмата на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2011 прие почти завършен вид.

 

Ето и групите, които ще забият на сцената на феста по дни:

15 юни

Paradise Lost

Sonata Arctica

DreamShade

 

16 юни

Opeth

Tiamat

 

17 юни

Arch Enemy

Moonspell

Katatonia

Suicidal Angels

 

Скоро се очаква да бъдат обявени и останалите участници в КАВАРНА РОК ФЕСТ 2011. Освен атракциите, съпътстващи фестивала като кран за бънджи скокове, фестивално радио и вълнуващите “signing sessions” с групите, КАВАРНА РОК ФЕСТ 2011 ще предложи на феновете и специализирани щандове за официален мърчъндайз, оригинални дискове, плакати и метъл аксесоари.

 

OPETH: OPETH е шведска метъл група, основана в Стокхолм през 1990 г. от Давид Исберг (David Isberg) и Микаел Окерфелд (Mikael Åkerfeldt). В началото на кариерата си OPETH са опредляни като типичен скандинавски дет метъл проект, но впоследствие музикантите се впускат в експерименти и смесват метъла с влияния от джаза, блуса, прогресив рока и фолклорната музика. Последният албум на шведските виртуози ( “Watershed” от 2008) е номиниран за Грами, а всеки момент се очаква и чисто новият им, десети, студиен албум, който за сега няма име. Запазена марка на шведските майстори е страхотното им звучене на живо, както и това, че с всеки нов албум, те предлагат нещо ново и неочаквано за феновете си. Групата се радва на голяма популярност и e задължителен участник в едни от най-големите рок и метъл фестивали в света. Една от най-добрите и интересни прогресив метъл банди - OPETH, ще стъпи за първи път и в България, абсолютно закономерно в ролята на хедлайнер в сърцето на КАВАРНА РОК ФЕСТ 2011, на 16-ти юли.

 

MOONSPELL: Лисабонските готик метъли MOONSPELL се събират през 1992 и за съвсем кратко време си създават култов статус на една от най-отличителните метъл групи от Португалия. Групата е единствената метъл банда, достигнала първа позиция в класацията за в страната си и се радва на огромен успех в цяла Европа. Концертите на MOONSPELL се славят с неповторимата си дарк атмосфера и перфектно изпълнение.

 

KATATONIA: KATATONIA също са от Стокхолм, Швеция и се сформират през 1991 година. Дарк метъл легендите ще стъпят за първи път в България, след един несъстоял се концерт у нас, миналата година. Ранните албуми на групата са блек и дуум ориентирани, докато в по-късните си албуми Katatonia придобиват по-модерно звучене, включващо симфонични и алтернативни аранжименти и тежки рифове. Последният албум на бандата е "Night Is the New Day” (2009) е приет възторжено от феновете. В момента KATATONIA са на турне по повод 20 годишнината от създаването на групата.