Консултативният съвет по туризъм проведе първото си заседание за тази година

Първото си заседание за тази година проведе Консултативният съвет по туризъм. Съветът бе председателстван от зам. кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова.

Консултативният съвет по туризъм проведе първото си заседание за тази година

За секретар бе избрана Ивелина Василева, която заема длъжността главен инспектор в дирекция ИРЕФ на Община град Добрич.



След представяне на всеки един от членовете, съветът прие единодушно отчета за изпълнение на Програмата за туризма за 2015 г.

Росица Йорданова представи предложенията за програмата за тази година, които бяха дискутирани от всички участници в заседанието. Общинска администрация предлага от бюджета на програмата в размер на 40 000 лева да бъдат заделени 20 000 лева за възстановяване на Европейски младежки поп – рок конкурс "Сарандев".

Членовете на заседанието се фокусираха как да бъдат привлечени повече туристи в Добрич. Директорът на Висше училище по мениджмънт Тодор Радев предложи да се акцентира върху атрактивни събития в Добрич и да се организира безплатен транспорт за туристите, които да имат възможност да участват в инициативите. Той коментира, че са необходими рекламни материали. Председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров се съсредоточи върху идеята да бъде създаден туристически информационен център, който да бъде ръководен от квалифицирани кадри и да предлага рекламни материали. Той предложи и да се подменят указателните табели на улиците, които да бъдат изписани на български и латиница. Димитров коментира и предложението да се осигурят паркозони за туристическите автобуси, които пристигат от курортите. Членовете на Консултативния съвет се обединиха около идеята на следващото заседание на 25 февруари да бъде обсъдена Програмата за развитие на туризма за 2016 г. и всеки да представи своите предложения за следващите години.