РЗИ-Добрич стартира ХИВ-кампания в пет общини

Тази година актуалното послание на кампанията по повод 14 февруари – Ден на влюбените е „ХИВ не се предава от прегръдка и целувка. Предава се от невежество“.

РЗИ-Добрич стартира ХИВ-кампания в пет общини

Регионална здравна инспекция – Добрич е организирала и провежда пет регионални кампании в партньорство с община  Добрич, община Каварна, община Генерал Тошево, община Балчик, община Тервел, Общински младежки център „Захари Стоянов” – Добрич и СНЦ „Здравна грижа за всеки”:



През целия месец февруари ще се изнасят тематични лекции, обучения и викторини: “Превенция на ХИВ/СПИН и СПИ”, “Превенция на рисково сексуално поведение”  в учебните заведения на област Добрич.

За периода 8-14 февруари в Добрич, Каварна, Генерал Тошево и Тервел ще се проведат кампании под надслов „Кондом с бонбон”, включващи конкурси за най-оригинално любовно послание и награди за най-добре представилите се.

До края на февруари медицинските специалисти ще изнасят лекции и беседи в училищата на областта. Всяко училище ще отбележи деня на влюбените с разнообразни форми и прояви по избор на учениците – изработка на рисунки, колажи, пана, „Валентинки” с оригинални послания, подреждане на табла с материали за СПИН.

На 12 февруари, в ФСГ "Васил Левски", от 9:00 до 15:00 ч. ще се установи мобилен кабинет, в който учениците ще направят анонимен и безплатен ХИВ-тест.

Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус могат да го направят в кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), който работи към РЗИ – Добрич всеки ден от понеделник до петък от 8:30 до 17:00 часа.