С трима чужденци и трима българи СКТМ Добруджа атакува медалите

Започват решителните мачове за определяне на отборен шампион на България по тенис на маса. В края на тази седмица във Варна е първият турнир от първата четворка във Висшата лига. Добруджа залага на трима българи, чех, румънец и французин.

С трима чужденци и трима българи СКТМ Добруджа атакува медалите

След като осемте отбора във Висшата лига по тенис на маса при мъжете се срещнаха по веднъж бяха оформени първа и втора четворка. Отборите в тях ще играят съответно за разпределение на медалите и за оставане в групата.



Новакът във Висшата лига Добруджа ще спори за призовите места. Към момента отборът от Добрич е втори с 6 победи и 1 загуба. Лидер е "Дигеста Профи Спорт" - София със 7 победи. "Асарел Медет" - Панагюрище има 5, а "Корабостроител - 92" (Варна) - 4.

Тази събота и неделя, 20 и 21 февруари, в Двореца на културата и спорта във Варна е първият от четирите турнира, на които отборите ще играят всеки срещу всеки. Първия ден от 14.00 часа Добруджа ще се изправи срещу тима от Панагюрище, който се подсили с трикратния европейски шампион на смесени двойки сърбина Александър Каракашевич - най-добрият играч в български отбор в последното десетилетие. В събота от 17.00 часа Добруджа ще играе с домакините, а в неделя от 10.00 часа със столичния "Дигеста Профи Спорт".

Съставът на Добруджа за турнира във Варна включва шестима играчи - Виктор Янев, Николай Капитанов, президентът на клуба Радослав Камберов, румънецът Лауренцио Бирлан, чехът Якуб Клепрлик и едно ново класно попълнение - французинът Луи Бобилие. Той е на 30 години, играл е в германската Буднеслига и в първа лига в родината си, бронзов медалист с отбора на страната си на европейско първенство за юноши.

Първенството е най-силното в последните 10 години, очакват ни много интересни мачове, затова призовавам добричлии, които обичат тениса на маса, да дойдат да гледат и да подкрепят Добруджа на турнира във Варна, призова президентът на Спортен клуб по тенис на маса "Добруджа" Радослав Камберов.

Вторият турнир от първата четворка ще бъде през април в Панагюрище. Третият пък ще бъде в Добрич. Добруджа ще домакинства в зала "Русалка" или "Добротица", за да могат всички желаещи да наблюдават красива игра в изпълнение на класни тенисисти. В началото на юни в София е последният турнир, на който ще стане ясно името на новия шампион и кои ще се окичат с медалите.