Детелина Николова се срещна с добричкия лекоатлет Йордан Петров

Добричкият лекоатлет Данчо Петров, който представи България на световното първенство по полумаратон през 2012 г., а през 2013 г. стана трети в международно състезание в Анталия, днес бе посрещнат от областния управител на Добрич Детелина Николова. Тя сподели пред младия спортист, че следи с интерес както неговото развитие, така и на всички талантливи младежи от областта, и полага усилия в рамките на възможното, те да бъдат подпомагани.

Детелина Николова се срещна с добричкия лекоатлет Йордан Петров

В предходни години, в позицията си на кмет, Детелина Николова и служители на Община град Добрич, са оказвали финансова подкрепа на момчето. През 2015 г. с тяхна помощ той е успял да си плати първия семестър и да се запише студент във филиала на Шуменския университет в нашия град. В Областна администрация е получено специално писмо до новоназначения Областен управител с благодарност за дарението.



Както в писмото, така и днес по време на срещата, младежът изказа своята признателност и с гордост разказа за взетите изпити с петици и шестици, като студент в специалност „Преподавател по педагогика и информационни технологии". Целта му сега е да има успех над 4.50, който ще му даде право на стипендия.

Детелина Николова увери младежа, че цялата област се гордее със своите талантливи млади хора и те не бива да остават незабелязани. Затова тя ще продължи усилията си в посока търсене на нови възможности за подпомагане на лекоатлета, който живее в лишения.

Заместник областният управител Ивайло Манушев пък апелира към своите приятели в социалната мрежа да подкрепят младия спортист с лични дарения, за да покажат по този начин благодарността си за високите постижения в спорта, които момчето постига въпреки трудния начин на живот.