Общинска годишна изложба на художниците – педагози

В навечерието на 24 май – празникът на българската духовност, Общинската изложба на художниците – педагози от град Добрич е ярко и открояващо се културно събитие, което оставя трайни следи у ценителите и познавачите на изобразителното изкуство.

Общинска годишна изложба на художниците – педагози

Съорганизаторите на експозицията – Община град Добрич и Художествена галерия – град Добрич ежегодно обновяват една прекрасна традиция, интересът към която става все по – голям. Събитието е съчетано с награждаването на изявени педагози от нашия град.      

 

Творческата формация на художниците – педагози включва повече от 28 автора, които живеят, работят и творят като преподаватели по изобразително изкуство във всички видове и степени средни и висши учебни заведения, като ръководители на школи и ателиета за работа с деца и младежи.

 

Девет автора представят своето изкуство за традиционната Национална изложба на художниците – педагози „ ВЕЛИКО  ТЪРНОВО 2011”, която се открива за 17-ти път в Изложбените зали на улица „ Рафаел Михайлов” №1.      

Изложбата в Добричката галерия отново ще ни срещне с изкуството на Кирил Петров, Светослав Бъчваров, Цветан Манев, Здравко Тошев, Мирослав Спасов, Дарина Стаматова, Стела Славова, Мария Попова, Милена Ангелова, Светла Симеонова, Николай Ханзъров,  Тодор Балев, Николай Тодоров, Гинка Димова и други.      

Художествените творби на изящните и приложни изкуства, с богато жанрово и тематично разнообразие са изпълнени в различни материали  и техники: маслена и акварелна живопис, смесени техники, рисунки, колаж- коприна, дигитална живопис, текстил.        

 

Гост на изложбата и тази година е Георги Горчев, живописец от град  Балчик, един от учредителите на някогашното Окръжно ателие на художниците – педагози в град Добрич през 1979 година.        

 

Изложбата се открива на 18 май 2011 година / сряда /, от 11:00 часа , в зала №5 на Художествена галерия – град Добрич.