Йорданов: Да изградим мемориал на генерал Колев още тази година

Кметът на Добрич Йордан Йорданов бе избран за зам.-председател на Сдружението "Изграждане на паметник на генерал Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г."

Йорданов: Да изградим мемориал на генерал Колев още тази година

Вчера в голямата заседателна зала се проведе Общо събрание на Сдружението с нестопанска цел „Изграждане на паметник на генерал Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г.“ Бе представен отчета за развитието на Сдружението от досегашния зам.-председател Детелина Николова, която заемаше тази длъжност от самото му учредяване.


На заседанието бе представен и финансовия отчет, от който става ясно, че от Основаването на Сдружението до края на 2015 г. са събрани малко над 40 000 лева. Към тази сума се прибавят 170 000 лв. отпуснати от общинския бюджет. След направените разходи по сметките на Сдружението има 23 187 лева. На вчерашното общо събрание присъства и народният представител Валери Симеонов. Кметът на Добрич Йордан Йорданов бе избран зам.-председател на Сдружението и член на Управителния съвет. Той декларира съпричастността си и своята лична ангажираност с идеята мемориала на ген. Колев да бъде изграден още тази година.