Нина Митева - Дистрикт гуверньор на Ротари България се срещна днес с Областния управител

На срещата Областният управител Детелина Николова сподели своята съпричастност към дълбоко хуманната дейност на Ротари през годините.

Нина Митева - Дистрикт гуверньор на Ротари България се срещна днес с Областния управител

Тя припомни сериозната помощ оказана по време на наводнението в Добрич. Очертано бе успешното партньорство между организацията, която взаимодейства с общините, насърчава бизнеса, приобщава съмишленици, твори добрина и изгражда мостове. 



 

Областният управител посочи прекрасните благотворителни проекти, осъществени с подкрепата на Ротари в област Добрич с насоченост към образованието на подрастващите. 

 

В хода на срещата, Областният управител предложи на вниманието на Дистрикт гуверньора да се търсят заедно решения по актуалния въпрос за емигрантите - проблем, който е извънинституционален и засяга цялото общество. В продължение на темата, президентът на Ротари допълни, че се обсъждат инициативи в тази посока, защото темата е изключително важна и е в контекста на големия разговор за мира. 

 


 

Изказвайки своето взаимно удовлетворение от проведената среща, двете страни заявиха готовност да се търсят нови възможности за съвместна дейност с надеждата да се увеличава броят на хората, които споделят дълбоко хуманните, общочовешки ценности, и работят всеотдайно и безкористно в полза на обществото.