Убиецът от Карапелит не е служител на Генералното консулство в Бургас

48-годишният Екрем Йозлер, който е турски гражданин и е обвинен в убийството на Мариян Чернаев в село Карапелит, не е служител на Генералното консулство в Бургас

Убиецът от Карапелит не е служител на Генералното консулство в Бургас

След осъществена комуникация между Апелативен съд Варна и Генералното консулство на Република Турция в Бургас стана ясно, че Екрем Йозлер, привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Второ РПУ в Добрич не е служител на Генералното консулство на Република Турция в Бургас. Този факт не е бил вярно отразен в протокола от съдебното заседание пред първата съдебна инстанция, когато Добричкият окръжен съд е взел първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Йозлер. Екрем Йозлер има разрешение за продължително пребиваване в България от Дирекцията по вероизповеданията и е гост имам, преподавател по религия към джамийското настоятелство в област Силистра.



На 17 февруари тази година в Карапелит, Йозлер блъска със своя Мерцедес и убива Мариян Чернаев. Обвиняемият напуска местопроизшествието, умишлено изоставил жертвата на пътя, без да му окаже помощ или да подаде сигнал на 112, изгасил светлините на автомобила, използвал обходен маршрут и  се опитва да въвлече спътника си като съучастник.