Три проекта на община Тервел ще участват в националната кампания "Чиста околна среда 2016"

С общо три проектни предложения участва Община Тервел в националната кампания на ПУДООС (Министерство на околната среда и водите) за подкрепа на малки проекти за опазване и облагородяване на зелени площи в общината.

Три проекта на община Тервел ще участват в националната кампания "Чиста околна среда 2016"

Те са подготвени от три дами: София Нанева - кмет на с. Каблешково, Маринела Лазарова – кмет на с. Нова Камена и Капка Христова – директор на Обединение от детски градини в Община Тервел. При изпълнение на проектите в село Каблешково ще бъде почистен обрасъл с храсти терен в близост до кметството, в който след привеждането му в добър вид отново със средства по проекта ще се постави парково обзавеждане и съоръжение за игра на деца. Предвижда се и озеленяване на участъка. В почистването на мястото ще участват с доброволен труд жители на селото.



Село Нова Камена възнамерява, също с доброволен труд на тридесет самодейци, участници в читалищните групи, да бъдат почистени площите на стария парк. Предвидено е възстановяване на цветна леха около оградата на парка, както и поставяне на съоръжения за игра и спорт, пейки и кошчета. 

Детската градина в с. Коларци пък ще се сдобие в няколко детски катерушки за игра на малчуганите. Отново чрез проектните дейности ще бъдат закупени материали и ще се проведе поредица от тематични занятия с децата – разбира се с акцент върху тяхното екологично възпитание. Общата стойност на трите проекта е 25 000 лв. с ДДС.

През последните години няколко кметства в Общината, детски градини, училища , както и Община Тервел се възползваха от програмата на ПУДООС. Бяха оборудвани няколко места за игра на деца и спорт в селата, а в Тервел се възстанови и разшири площадка за отдих в квартал „Изгрев”.