Десетки ученици посетиха откриването на Кандидатстудентска борса 2016

За 22-ра поредна година в Добрич се проведе кандидатстудентска борса, в която вземат участие 23 университета. Висшите учебни заведения ще гостуват днес и утре в Общински младежки център „Захари Стоянов”, а кандидат-студентите ще получат информация, консултация и съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване и още редица полезна информация.

Десетки ученици посетиха откриването на Кандидатстудентска борса 2016

При огромен интерес мина откриването й днес, в 11:00 часа, когато зрелостници изпълниха централното фоайе на Общински младежки център "Захари Стоянов" в град Добрич, за да получат важна за своето бъдещо образование информация. Днес те могат да се възползват от услугите на представителите на учебните заведения до 18:00 часа.  Борсата продължава и утре, 15 март, от 9:00 до 14:00 часа.


Кандидатстудентската борса се организира със съдействието на Сдружение "Кандидатстудентска борса" - София, Община град Добрич - Структура "Образование" и Общински младежки център "Захари Стоянов".

Д-р Емилия Баева официално откри начинанието и не пропусна да отбележи важността на събитието и полезното му въздействие върху бъдещето образование на зрелостниците от град Добрич. Тя посочи, че сега е момента те да изберат подходящото учебно заведение, в което да продължат образованието си с оглед на своите интереси, потребности и желания. 

През тези два дни кандидат-студентите ще имат възможността да си закупят всички помощни материали, сборници и помагала, нужни за подготовка при прием във висшите учебни заведения. 

През тази година в град Добрич ще завършат 757 ученици или със 75 по-малко в сравнение с 2015 г.