Засаждат новите дървета по центъра

С бързи тепмове центърът на Добрич променя своята визия. Наред с подмяната на жълтите плочи с клинкерни, вече започна и засаждането на нови дървета и храсти по пешеходната зона, видя екипът на Добрич Онлайн. Изграждането на нови зелени площи е част от мащабния проект за ремонт на централната част на Добрич, който е на стойност над 5 милиона лева.

Засаждат новите дървета по центъра

Цялата площ, която ще бъде ремонтирана и благоустроена е 40,7 дка. Ще се извърши реконструкция на над 29 000 квадратни метра пешеходна настилка. Ще се създадат зелени площи и ще се засадят декоративни дървесни видове и храсти, като общо подобрената паркова среда и озеленени площи са в размер на 11 200 квадратни метра.

 

Върху цялата територия ще се изградят 4 броя детски площадки с монтирани детски съоръжения включително за деца с увреждания. Проектът предвижда още рампи за хора в неравностойно положение, както и монтиране на 89 енергоспестяващи осветителни тела, 76 броя пейки, 14 броя перголи, 865 метра градински бордюри. Върху цялата зона ще бъде обособено 569 метра велотрасе и ще се монтират велостойки за велопаркинги.

 

Целта на Община Добрич с този проект е да подобри жизнената среда, социалния комфорт, достъпа на хора в неравностойно положение и да се повиши конкурентоспособността на Добрич. С тази инвестиция Община Добрич ще осигури както по–добър климат за бизнес, търговия, комуникации и достъп до институциите в централна градска част, така и по – добри условия за свободно време и туризъм. Това е един от проектите на Община Добрич, с който със сигурност нашият град ще стане по-зелен и по – добър за живеене.

 

remont_center3_600 

 

remont_center6_600 

 

remont_center2_600

 

remont_center5_600

 

remont_center_600