Детска ясла "Пролет" чества 40-годишен юбилей

Възпитаниците на яслата, заедно с Пролетта демонстрираха съживяването на природата в най-красивия сезон с песни и танци.

Детска ясла "Пролет" чества 40-годишен юбилей



40-годишен юбилей отпразнува днес Детска ясла „Пролет” в Добрич. На събитието присъстваха десетки гости, а сред официалните лица бяха кметът Йордан Йорданов, председателят на ОбС Иво Пенчев и съветници, зам.-кметът д-р Емилия Баева.


Неслучайно ДЯ № 5 носи името „Пролет” – събрала в себе си много красота, уют, топлина и много обич, и професионализъм, се казва в посланието за идните поколения, зазидано в коридора на яслата, до кабинета на директора и педагога и прочетено пред гостите днес от директора на детското заведение Кина Драгнева.


В посланието се проследява развитието на детската ясла и върховите й моменти. През изминалите 4 десетилетия поколения служители, водени от своите грижовни директори Ана Славова и Кина Драгнева работиха упорито и с любов за нейното развитие и утвърждаване.


Тя успя да запази своя социален облик на водеща, по която да се равняват. Детска ясла „Пролет” е традиция, с установено име и модерно заведение за отглеждане, и възпитание на децата, което придоби собствен профил и завиден авторитет, с вяра и надежда за по-добро бъдеще за децата на град Добрич, се казва още в посланието.  


Кина Драгнева изрази дълбока благодарност на бившите си и настоящи колеги, на дарителите – бивши възпитаници на яслата и на настоятелството от родители.


Кметът честити рождения ден на екипа на яслата и им благодари, че се грижат за „нашето най-скъпо и безценно, нашето бъдеще – децата ни”. От името на общината, той подари конвектомат за по-вкусно и здравословно хранене на децата в яслата.


На Кина Драгнева беше връчен приз: 40 години ДЯ „Пролет”. Плакети получиха педагогът Снежанка Алексиева и мед. сестра Пламена Лазарова.


Отец Мирослав Енчев отслужи водосвет за здраве. Той пожела за много и благодатни години на децата и екипа на яслата.



















Рожденият ден беше ознаменуван с пететажна торта и празнични светлини.