3 победи делят Добруджа от шампионското злато

ХК Добруджа е на 3 победи от първата си титла в мъжката А хандбална група и дубъл през този сезон. В края на седмицата започват плейофите за титлата.

3 победи делят Добруджа от шампионското злато

Съперници на финала за трета поредна година са Добруджа и Шумен. Играе се до 3 победи от максимум 5 мача. Първите две срещи от серията са тази събота и неделя (21 и 22 май) от 18.00 часа в Шумен.


 

Трябва да се завърнем поне с една победа, категоричен е старши треньорът на Добруджа Георги Андреев. Всички хандбалисти са здрави и тренират с желание, имаме настройка за победи, целта ни е да станем шампиони, допълни още наставникът на жълто-зелените.

 

Стана ясно още, че добруджанци няма да имат възможността да използват Росен Колев в тези мачове. Звездата на добричлии в послените 4 години игра в Бундселигата през пролетта и според наредбата на хандбалната федерация няма право да бъде картотекиран отново преди финалния плейоф.

 

Домакинските мачове на Добруджа срещу Шумен ще бъдат на 28 и 29 май.

 

Двата тима вече играха един финал по между си този сезон. В решителния мач за Купата на България Добруджа се наложи над големия си съперник на родната сцена и спечели трофея.