Джипитата в Добрич на протест, поискаха оставката на министър Москов

Личните лекари в областта днес протестират ефективно. В Добрич те се събраха на митинг пред ДКЦ I.

Джипитата в Добрич на протест, поискаха оставката на министър Москов



Всички лични лекари в областта днес се включиха в целодневните ефективни неприсъствени протестни действия. Джипитата от град Добрич в 11.00 часа се събраха на митинг пред поликлиниката. Протестиращите поискаха оставките на министър Москов и надзорния съвет на НЗОК, като ги определиха за виновници за проблемите в здравеопазването.


От бумащина и писане не ни остава време да преглеждаме пацинетите, заяви д-р Галя Василева - председател на Регионалната колегия на Български лекарски съюз за Добрич. Тя отбеляза, че всички лечебни заведения подкрепят исканията на джипитата. Между лекарите няма противопоставяне, всички сме заедно, категорична е д-р Василева.

Липсата на направления и административни безумия като електронния идентификатор са част от нещата, срещу които се обявиха протестиращите в Добрич.

Джипитата ще продължат с ефективните си протестни действия и в следващите два дни, но вече само за час. Личните лекари в Добричко няма да бъдат в кабинетите си утре и в петък от 12.00 до 13.00 часа. На първи април ще се вземе решение за бъдещите им действия, като те заявиха, че анексът към договора с касата, който им се предлага, не ги устройва и не желаят да го разпишат.