Добруджа залага на трима чужденци в битката за титлата

Целта ни е да спечелим и трите мача в Панагюрище и да станем шампион на България, заяви президентът на Спортен клуб по тенис на маса "Добруджа" Радослав Камберов.

Добруджа залага на трима чужденци в битката за титлата

Вторият турнир от първата четворка във Висшата лига по тенис на маса при мъжете ще се проведе в неделя, 17 април, в Панагюрище.



Троен възел се е заплел в битката за златните медали. 3 отбора делят първото място с равни точки, по 10 - Добруджа (Добрич), "Дигеста Профи Спорт" - София и "Асарел Медет" - Панагюрище. "Корабостроител - 92" (Варна) е четвърти с 6 точки.

За предстоящия турнир Добруджа ще разчита на трима българи и трима чужденци. В състава са Радослав Камберов, Виктор Янев, Николай Капитанов, румънецът Лауренцио Бирлан, чехът Якуб Клепрлик и французинът Луи Бобилие.

В Панагюрище отборът от Добрич първо ще играе с домакините "Асарел Медет", след това с "Корабостроител - 92" (Варна), а в третия си мач в неделя ще се изправи срещу защитаващия титлата си от миналата година "Дигеста Профи Спорт" - София.

Целта на СКТМ Добруджа е да спечели и трите мача, с което ще излезе еднолично на първо място преди домакинския си турнир.

Добрич ще приеме битката за титлата между четирите най-силни отбора по тенис на маса в България на 21 и 22 май. За турнира в нашия град Добруджа ще се подсили и с национала на Норвегия Еспен Рьонеберг.