Днес "България пее" в Балчик и Добрич

Днес от 11:30ч. Архитектурно-парков комплекс "Двореца" ще домакинства на Националната кампания на Български хоров съюз "България пее". Съорганизатори на мероприятието са Община Балчик и ДКИ КЦ "Двореца".

Днес "България пее" в Балчик и Добрич

Повече от 600 участници от община Балчик ще се присъединят към инициативата "България пее". На хоровата сцена в Архитектурно-парковия комплекс ще се изявят над 300 певци от 16 вокални формации от община Балчик.  




Възпитаници на детски хор „Маестро Захари Медникаров”-Добрич ще покажат своите певчески заложби в компанията на деца и младежи от няколко български школи, сред които Музикална къща „Катлин”-Добрич, Детски хор „Орфей” при Младежки център-Хасково, Детски хор „Дъга” при ПБНЧ „Еленка и Кирил Аврамови-1856”-Свищов. Огледална зала „Нели Божкова” ще събере всички желаещи да се насладят на божестсените гласове, от 18:00 часа, тази вечер. Входът е свободен. 

Инициативата има за цел да покаже силата и красотата на хоровото изкуство и принадлежността на хиляди българи към него. Начинанието слага и началото на честванията на 90 годишнината от създаването на Българския хоров съюз.