Единадесет фирми се борят за санирането на два блока в Тервел

Два консорциума и девет дружества, регистрирани по търговския закон, желаят да санират блоковете "Иглика" и "Прогрес" в Тервел. Фирмите са от Добрич, Варна и София.

Единадесет фирми се борят за санирането на два блока в Тервел

Шест участника са подали оферти за саниране на по-големия от двата блока -  "Иглика", който е на шест етажа и има 69 апартамента в 4 входа. Петима участници се надпреварват за саниране на по-малкия блок - "Прогрес", който е от три входа и 42 апартамента.




Петчлената комисия, която разглежда офертите вече приключи с огледа на документите за подбор на участниците. Те ще разполагат с пет работни дни, за да допълнят предложенията си съгласно изискванията на комисията. След като това стане ще се пристъпи към оценка на техническите предложения, а в средата на май ще бъдат отворени и ценовите оферти. Оценката на офертите трябва да приключи в края на следващия месец.

На 9-ти май ще се отворят офертите на желаещите да санират други два блока в Тервел - блоковете "Детелина" (36 апартамента) и "Хан Тервел" (45 апартамента). Междувременно ще започнат процедурите за избор на изпълнители, които ще поемат дейностите строителен надзор и инвеститорски контрол за всеки от четирите блока.