Добруджа играе два мача в Добрич тази седмица

В сряда в зала "Русалка" ще гостува лидерът Локомотив (Варна), в петък - Левски от едноименния град.

Добруджа играе два мача в Добрич тази седмица

С два домакински мача ще приключи редовния сезон в мъжката А хандбална група Добруджа. Преди плейофите останаха да се изиграят общо само 5 срещи от първенството, като две от тях са в Добрич.



В сряда, 27 април, от 18.30 часа Добруджа приема Локомотив (Варна). Двата най-успешни мъжки хандбални отбори през този век и сега са в битката за призовите места. Добруджа е на трето място с 22 точки, а Локомотив е лидер с 26.

Последният мач на Добруджа за редовния сезона е в петък, 29 април, от 16.00 часа, отново в зала "Русалка" в Добрич. Съперник ще бъде шестият в групата Левски (град Левски).

Добруджа се готви за двете домакинства в пълен състав и целта пред отбора е две победи, с които да зарадва своите фенове и да влезе със самочувствие в плейофите.

Ясни са вече четирите отбора, които ще спорят за титлата и медали. Спартак (Варна) със сигурност завършва редовния сезон на четвърто място и ще срещне на 1/2-финалите първия в класирането. Добруджа вече си гарантира минимум трето място, като отборът от Добрич има теоритичен шанс да се изкачи на първа или втора позиция при две победи тази седмица, но това минава през загуби на Фрегата от Левски в София и на Локомотив от Осъм в Ловеч.

Ето как изглежда класирането преди последните срещи за редовния сезон в мъжката А хандбална група: