Добруджа загуби от Локо и остава на трето място

Третият Добруджа загуби от лидера Локомотив (Варна) и така кръг преди края на редовния сезон в мъжката А хандбална група е ясно, че двата отбора завършват на същите места.

Добруджа загуби от Локо и остава на трето място

Домакините от Добрич проспаха началните минути на дербито и гостите отбелязаха 5 безответни гола. На почивката резултатът бе 17:14 за Локомотив. В началото на второто полувреме Добруджа успя да сведе пасива си само до един гол, но след това до края на срещата варненци само увеличаваха преднината си и финалната сирена прозвуча при 35:28.


Най-резултатен на жълто-зелените бе Станислав Добрев с 8 гола. Илиян Илиев и Живко Георгиев вкараха по 5 попадения във вратата на Локомотив. Веселин Станков се разписа 4 пъти, а Джошкун Якубов бе точен на 3 пъти. Красимир Коев отбеляза 2 гола, а един добави Стилиян Стоянов.

Добруджа имаше теоритичен шанс за второто и дори за първото място преди тази среща, но след нея вече е ясно подреждане за редовния сезон кръг преди края. Успехът гарантира на Локомотив предсрочно първото място и железничарите ще срещнат на 1/2-финал градския съперник Спартак. Другата двойка ще бъде Фрегата (Бургас) - Добруджа, съответно втори и трети в класирането.

Преди това Добруджа ще изиграе още един мач от редовния сезон. В петък, 29 април, от 16.00 часа в зала "Русалка" в Добрич ще гостува Левски (град Левски). Входът за зрители е свободен.

Преди началото на днешния мач всеки хандбалист от мъжкия състав на Добруджа изведе на терена състезател от най-малкия отбор в школата - момчетата до 10 години. Талантливите малки хандбалисти на Добрич с треньор Емил Иванов и помощник-треньор Джошкун Якубов имаха честта да получат сребърните си медали за второто място в първенството пред близо 400 зрители в зала "Русалка".