„Добрич – 1905” удостоява Община Добрич с почетен плакет за принос в развитието на колоезденето

Колоездачен клуб „Добрич – 1905” удостоява Община Добрич с почетен плакет за цялостен принос в развитието на колоезденето.

„Добрич – 1905” удостоява Община Добрич с почетен плакет за принос в развитието на колоезденето

Плакетът ще бъде връчен на Кмета Детелина Николова на 26 май от 10.00 часа. Община Добрич получава признанието за своята политика в подкрепа на колоездачния спорт в града и съдействие за организиране на всички колоездачни състезания от републиканския календар на Българския колоездачен съюз.


 

За първи път от 40 години насам Община Добрич получава отличие от спортен клуб в града.

 

Благодарение на усилията и постоянството на общинското ръководство вече осма година областният град е домакин на международната купа „Добрич – Херман” с участие на 8 държави. Авторитетното колоездачно състезание през годините се утвърди в международния спортен календар като едно от водещите състезания за юноши младша и старша възраст. Международната спортна инициатива допринесе за развитието на детско–юношеската школа в Добрич.

 

Кметът Детелина Николова и  нейният екип възстановиха след 14–годишно прекъсване домакинството на Добрич като етапен град в международната обиколка на България. Градът влезе в световната спортна история като най–добър етапен град от 60–та юбилейна колоездачна обиколка. Добрич беше включен в спортните хроники на световни медии от Америка, Германия, Аржентина, Испания. Клуб „Добрич–1905” е един от водещите в страната с традиции в колездачния спорт.

 

Красимир Коев от Добрич - победител в последната обиколка на БългарияКрасимир Коев от Добрич - победител в последната обиколка на БългарияОт добричкия клуб пред годините са излезли едни от най – големите имена в световното колоездене – Петър Петров, Борислав Асенов, Стоян Петров и Красимир Коев. В момента в клуба тренират 26 състезатели в три групи – момчета, младша и старша възраст. За миналата година отбора на момчетата е шампион на България, в своята възрастова група, отбора на младшата възраст е бронзов медалист на републиканския шампионат в Добрич и отбора на старшата възраст е шампион в Сливен в републикански шампионат за многоетапни състезания.

 

Най–голямото постижение на клуба е победата на добричкия състезател Красимир Коев в 60–та Международна колоездачна обиколка на България.