Великденска работилница за яйца в Младежки център - Добрич

На Велики четвъртък младежки център Добрич създаде вълшебна младежка великденска работилница за яйца

Великденска работилница за яйца в Младежки център - Добрич

С много творческо и цветно настроение, младежите сътвориха празнична украса от стиропорени яйца използвайки  творческо въображение, лесни и необичайни техники.



Великденската работилница стартира още на Лазаров ден, когато младежките работници и 10 доброволци изрисуваха стиропорени яйца с размери 33см и 50 см, които създават празнично настроение  на гражданите пред входа на младежкия център. 

Центъра е с традиции в развиването на творческите умения на младежите в град Добрич. Подобни работилници отвориха врати както за националните български празници, така и за кампании на Съвета на Европа, като кампанията "Движение за език без омраза" насочена към борбата с расизма и дискриминацията, проявявани онлайн под формата на реч на омразата.

Работилницата се организирана по Проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре" на Община град Добрич, финансиран по Програма "Деца и младежи в риск", Компонент 1 "Младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.