Започна кампания за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

По повод на Трети етап на Националната АНТИСПИН кампания на 15 май – Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, Регионалната здравна инспекция (РЗИ) – Добрич ще проведе информационна кампания сред подрастващите в цялата област.

Започна кампания за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

Началото беше поставено на 9 май в СОУ „П. Р. Славейков” - Добрич с позиционирането на медицински мобилен кабинет, в който учениците имаха възможността да си направят анонимно и безплатно изследване за ХИВ/СПИН.



Кампанията продължава с раздаване на  презервативи и здравно – образователни материали на млади хора сред населението в цялата област.

През месец май 2016 г. в учебни заведения  от Добрич, Тервел, Балчик и Генерал Тошево ще се проведат обучения по темата „Превенция на ХИВ/СПИН”, както и среща с медицински специалисти от „Детско и училищно здравеопазване” в Добрич.

Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус могат да го направят в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), който работи към РЗИ – Добрич всеки ден от понеделник до петък от 8.30 до 17.00 часа.