Летящ старт за Пиронкова на Ролан Гарос

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа участието си на „Ролан Гарос”. В среща от първи кръг Цвети се справи със 7:5, 6:3 с австралийката Кейси Делакуа.

Летящ старт за Пиронкова на Ролан Гарос
Пиронкова имаше проблеми само в началото на мача, когато след два допуснати пробива изоставаше с 1:4. Пловдивчанката обаче влезе в серия и до края на сета почти не даде шанс на Делакуа.

Първият пробив през втората част отново бе на сметката на Делакуа, която поведе с 3:2. Всичко за бившата номер 39 в света обаче приключи тук, след като до края на срещата Пиронкова не загуби нито един гейм – 7:5, 6:3 след близо час и половина игра.

Във втори кръг Пиронкова ще се изправи срещу годеницата на футболиста на Реал (Мадрид) Фернандо Гаго – Хисела Дулко. Аржентинката се справи в два сета с Ирина Фалкони (САЩ).

До момента Пиронкова и Дулко са играли веднъж, а с победа в два сета се поздрави аржентинката.

През миналата година Цвети отпадна в първи кръг във френската столица, след като претърпя загуба от Жустин Енен (Белгия).

С победа на старта на „Ролан Гарос” се поздрави и миналогодишната финалистка Саманта Стосър. Австралийката се справи с лекота с 6:2, 6:3 над Ивета Бенешова (Чехия) в първия за турнира двубой на централния корт „Филип Шатрие”.

А много изразителна победа се поздрави и румънката Симона Халеп, която прегази с 6:2, 6:1 Алла Кудрявцева (Русия). В следващия кръг Халеп ще играе срещу Сам Стосър.