Две значими шахматни събития в Добрич - Национална индивидуална купа „Златна Добруджа” и „Шах класик Добрич 1”

С цел възраждане шахматния живот в град Добрич на 20, 21 и 22 май ЦСО – ШК Енергия 21 стартират - Национална купа на България “Златна Добруджа” за момчета и момичета до 8 и до 10 години и Шах класик Добрич 1 – опен без ограничение по възраст и пол.

Две значими шахматни събития в Добрич - Национална индивидуална купа „Златна Добруджа” и „Шах класик Добрич 1”

За втора поредна година град Добрич е избран от БФШ за  домакин на състезание от такъв висок ранг. Това е оценка  и признание за дългогодишната дейност и работа на клуба. 



Събитията са посветени на дейността на почетните граждани, недостижимите шахматни колоси м.с. Живко Кайкамджозов и г.м. Петко Петков. Провеждат се в две от залите на Международен колеж по туризъм и мениджмънт - предоставени за целта безвъзмездно. Повече сто деца от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Шумен, Добрич, Велико Търново, Силистра, Балчик, Тервел, Генерал Тошево, Шабла, Вълчи дол, както и от други селища на Румъния, Гърция и Испания дават всичко от себе си в името на древната велика игра. 

Сред участниците са носителите през 2015 г. на бронзов медал от световното първенство до 8 г. по класически шахмат в Гърция Диляна Иванова от Русе, най-малкия вицешампион на Европа по ускорен шахмат - Симеон Тодев от Пловдив, както и най-големите шахматни надежди на нашия град до 12 години - държавния шампион по класически шахмат за 2016 г. Момчил Петков и държавния вицешампион по ускорен шахмат Димитър Димитров. 

Старта ще бъде даден на 20 май от 13:00 часа.