2 години затвор за имама, убил човек

Добричкият Окръжен съд наложи ефективно наказание от 2 години лишаване от свобода на 48-годишният Екрем Йозлер, който на 17 февруари т.г. блъсна с кола и уби Мариян Чернаев в село Карапелит.

2 години затвор за имама, убил човек

Йозлер е турски гражданин, с разрешение за продължително пребиваване в Република България, завършил е икономически университет и теология, преподава религия в Силистра към джамийското настоятелство, женен, неосъждан. По първоначални данни беше посочено, че Йозлер работи към Генералното консулство на Република Турция в Бургас, но на 2-ри март това беше изрично отречено от Апелативен съд - Варна, който разпореди постоянното задържане на обвиняемия.



Припомняме, че на 17-ти февруари, около 19.45 часа, след подаден сигнал в полицията, се установява, че „Мерцедес” със силистренски номера, движейки се от Карапелит към Силистра, блъска 60-годишният Чернаев и бяга от местопроизшествието. Изпратените на място екипи констатират смъртта на блъснатия мъж. След издирването на Йозлер, той беше оставен под стража, заради умишленото бягство и опит да склони към лъжесвидетелстване своя спътник.

Наказанието си Йозлер ще трябва да изтърпи в затворническо  общежитие от открит тип при първоначален общ затворнически  режим. Освен това е лишен от правото да шофира за срок от 3 години. Решението на ДОС подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.