Тутурутка и Тоника СВ ще участват в тридневния Фестивал на цацата в Кранево

Във Фестивала на Цацата в Кранево на 10, 11 и 12 юни ще се включат легендарните актьори от "Тутурутка", които подготвят нови скечове за участието си

Тутурутка и Тоника СВ ще участват в тридневния Фестивал на цацата в Кранево

За настроението на посетителите ще се погрижат и неповторимите Тоника СВ, които ще пристигнат в Кранево в оригиналния си състав - Ваня Костова, Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Теодор Шишманов. 



Световноизвестният оркестър "Карандила" също ще участват в лицето на "Карандила джуниър", които ще озвучат центъра на Кранево с балкански ритми, джаз интерпретации, фриййстайл и биййт бокс. 

"Балкантон" ретро парти пък ще ни припомни как звучеше лятото през 60-те години на миналия век. DJ SKILL и неговите умели миксове на легендарния и вече не съществуващ български музикален лейбъл „Балкантон” ще ви пренесат далеч във времето, когато лятото е било просто романтично, слънчево и спокойно. 

Фестивалът на Цацата ще превърне центъра на Кранево във фестивална зона, забранена за автомобили, в която ще се обособят няколко сцени и кътове. 

Освен музика, програмата на фестивала включва и много състезания, демонстрации, работилници, лятно кино, акробатични изпълнения с мотори, игри и плажни забавления. Ще се проведат и конкурс за рибарски вицове, кулинарни шоу програми и състезания, както и детска кулинарна академия. 

В третия ден на фестивала в Кранево ще пристигне и Ути Бъчваров, който ще инспектира какви вкусотии от цаца ще приготвят най-добрите готвачи в Кранево, а после ще започне да готви с посетителите. Местни производители на миди ще доставят пресни миди и за гигантската порция миди с ориз, която известният кулинар ще приготви. 

За гостите на фестивала ще се погрижи и кметът на Кранево Румен Николов, който ще почерпи гостите на фестивала със специална рибена чорба, сготвена лично от него.

„Тренирам усилено за рибената чорба и ще се постарая да не засенча Ути“ – каза с усмивка кметът и уточни, че тя ще съдържа поне 7 вида риба и ще бъде приготвена в 3 големи казана. Той очаква поне 15 000 души да се възползват от ранното начало на летния сезон и преференциалните цени в Кранево по това време.

Party Bus ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през целия уикенд. 

Фестивалът на цацата е покрепен от Община Балчик, кмета на Балчик Николай Ангелов и кмета на с.Кранево Румен Николов.