Републиканският шампион на гюле награди най-добрите атлети на ФСГ

Републиканският шампион на тласкане на гюле за юноши младша и старша възраст и участник на световното първенство в Колумбия Михаил Михалев връчи медалите на призьорите от кроса на зала "Добротица" при момчетата и момичетата.

Републиканският шампион на гюле награди най-добрите атлети на ФСГ

Около 200 ученици от Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" - Добрич участваха в спортния празник на училището, който се проведе на спортната база на комплекс "Простор".




Най-добрите в кроса за осмокласници получиха медали. При момчетата със златато се окичи Иван Жечков. Второто място спечели Пламен Шестаков, а Игбал Ибрям е трети. Първа на кроса при момичетата стана Селин Айдън, среброто взе Максимилияна Павлова, а третото място е за Валентина Сербезова.


По покана на ФСГ "Васил Левски" най-добрите атлети на училището бяга наградани от 18-годишния Михаил Михалев - ученик в Хуманитарна гимназия, който е един от най-големите спортни таланти на Добрич. Той е многократен шампион и медалист от републикански и международни състезания по тласкане на гюле, участник на балканско и световно първенство по лека атлетика за юноши. За медалистите бе оргомна чест да получат отличията си от Михаил Михалев.

Много емоции на спортния празник на ФСГ "Васил Левски" предизвикаха и щафетните игри за 8-11 клас - 4х60 метра. Шампион при момчетата стана 10Б клас, а при момичетата най-бързи бяха ученичките от 10В.

Теглене на въже за момчета, тенис на маса за момичета и волейбол и при двата пола на новите игрища в парка бяха другите състезания за учениците от икономическата гимназия на Добрич. Най-добрите спортисти на ФСГ получиха множество предметни награди, осигурени от училището.