СКЛА "Добрич" ще участва с 32 състeзатели на турнира по хвърляния в Балчик

Четвъртото издание на лекоатлетическия турнир по хвърляния "Дионисополис" ще се проведе в неделя, 22 май, на полигона в Балчик. Състезанието е включено в календара на БФЛА и се организира от СКЛА "Черно море – 2005" - Балчик и Община Балчик.

СКЛА "Добрич" ще участва с 32 състeзатели на турнира по хвърляния в Балчик

Силната добричка школа ще бъде представена от общо 32 хвърлячи във всички възрасти и при двата пола.




В тласкането на гюле при мъжете СКЛА "Добрич" ще има двама представители. Ще участват Галин Костадинов - президент и треньор на клуба, участник на олимпийските игри в Атина, както и републиканският шампион за юноши Михаил Михалев с личен треньор Димитър Димитров, който този път ще се бори за призово класиране при мъжете.

На мятане на чук при мъжете ще участва Михаил Димитров, а при жените - Гергана Иванова.

Четирима хвърлячи ще участват в по 2 дисциплини при юношите старша възраст на турнира в Балчик. Николай Петров, Христо Банков, Георги Димов и Георги Гюров ще се състезават и на гюле, и на диск. Никола Михов и Никола Пантелеймонов ще представят СКЛА "Добрич" на мятане на чук при юношите старша възраст. В същата дисциплина при момчетата до 16 години ще участва Георги Попов.

СКЛА "Добрич" ще има представители и при най-малките на турнира в неделя. На детската атлетика - 6-11 годишни, ще участват 15 деца от Добрич, а при до 14-годишните - 3 момчета и 3 момичета от школата на Галин Костадинов.