Още 4 добрички училища получиха интерактивни дъски от Ротари клуб (+снимки)

Дарения от организацията днес получиха ХГ "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "П. Р. Славейков", СОУ "Климент Охридски" и Частно езиково училище "Леонардо да Винчи".

Още 4 добрички училища получиха интерактивни дъски от Ротари клуб (+снимки)

Президентът на Ротари клуб - Добрич Розиян Енчев и членовете на клуба Павел Павлов, Стоян Господинов и Нейчо Нейчев посетиха днес 4 училища в град Добрич. Всяко от тях получи най-новия модел интерактивна дъска - най-доброто на пазара в момента. Стойността на една дъска е 1350 лева. Средствата за закупуването на четирите интерактивни дъски, които бяха дарени днес, са събрани на традиционния годишен благотворителен бал на Ротари клуб - Добрич. Началото на инициативата е поставено през ротарианската 2012/2013 година. Идеята възниква, защото подпомагането на образованието е една от основните цели на Rotary International. Добричката организация единствена в страната подпомага местните училища именно с интерактивни дъски. Дарени са вече общо 9 от началото на инициативата - 8 в училища в града и една в Регионална библиотека "Дора Габе".


В Хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" президентът на Ротари клуб - Добрич Розиян Енчев връчи дарението на директора Тодор Георгиев в кабинета на 11А клас.





В СОУ "П. Р. Славейков" интерактивната дъска прие директорът Георги Георгиев в присъствието на началните учители в училището, които ще обучават на нея най-малките славейковци през следващата учебна година.





В СОУ "Св. Климент Охридски" новата модерна дъска ще се ползва в кабинета по география, с което той става напълно оборудван, след като вече разполагаше с много екстри, улесняващи учебния процес, включително и светещо небе със звезди и планети на тавана за онагледяване на галактиката. Розиян Енчев връчи дарението на директора Юлияна Герасимова в час по география. Ротари клуб - Добрич и СОУ "Св. Климент Охридски" поддържат дългогодишни близки отношения - талантите на училището по изкуства в Добрич традиционно участват в благотворителните инициативи на организацията.










В Частно езиково училище "Леонардо да Вични" - Добрич дарението бе връчено на директора Нели Николаева.