Исторически успех за добричкия тенис на маса

Спортен клуб по тенис на маса "Добруджа" достигна до медалите още през дебютния си сезон във Висшата лига.

Исторически успех за добричкия тенис на маса

Четвъртият, последен турнир от първата четворка на Висшата лига по тенис на маса при мъжете се проведе тази събота и неделя в София.



СКТМ "Добруджа" игра в столицата в състав Радослав Камберов, Виктор Янев, Николай Капитанов и чеха Якуб Клепрлик. Отборът от Добрич победи категорично с 4:0 "Корабостроител - 92" (Варна) и загуби от "Асарел Медет" - Панагюрище с 4:1 и от домакина на турнира "Дигеста Профи Спорт" с 4:2.

Така Добруджа завърши на трето място във Висшата лига на България при дебюта на добричкия тенис на маса в елитната група. След последните срещи в София се проведе церемония по награждаването на призьорите, на която състезателите на СКТМ "Добруджа" получиха бронзовите медали.

Този исторически успех за добричкия спорт е още по-ценен и престижен, защото бе постигнат през най-силното отборно първенство на България за новия век, в което всички претенденти за медалите се подсилиха не само с най-добрите родни играчи, но и с изключително класни чужденци, които вдигнаха много високо нивото.

Благодаря на Йордан Андреев за финансовата помощ и за отличните условия, които е създал за нас в залата за тенис на маса в спортен комплекс "Русалка" в Добрич, както и на другия ни спонсор - хотел "Вила ди Полета", който освен финансова подкрепа, осигури и перфектни условия за настаняване на нашите състезатели, както и на тези на съперниците ни по време на турнира в Добрич, сподели президентът на СКТМ "Добруджа" Радослав Камберов. Надявам се през следващия сезон да получим и по-голяма подкрепа от Община Добрич след като постигнахме това трето място, за да можем да се борим за още по-предно класиране, споделии той. Смятам, че го заслужаваме, защото сме един от трите отбора в нашия град, който играе в най-силната група на България в своя спорт, добави президентът на Добруджа Радослав Камберов.