Книга на добричлия представя красотата на конете

Димитър Христов от Добрич издаде фотоалбум антология "Конете". Книгата съдържа 30 негови снимки на красивите животни.

Книга на добричлия представя красотата на конете

В книгата са включени и подбрани от автора текстове, възхваляващи и описващи най-точно конете. Текстовете са от различни епохи - от гръцката митология до съвременни произведения. Редактор на антологияте е поетът и критик Йордан Ефтимов.


 

Снимките, включени в "Конете", са правени от Димитър Христов в периода 2004 - 2010 година. Само общо двама фотографи в света са работили толкова задълбочено по темата за тези жиовотни. Не само снимам конете, но и ги изучавам, за да мога да изразя животното по най-добрия начин и да го предразположа да ми позира, обясни авторът на фотоалбума.

 

Снимките в книгата представят конете в 4 направления. Първото е смесица от фотография и техники на живописта, като по този начин се подсилва желаното излъчване и се подчертава моментното състояния на коня. Втората част представя емоцията на конните надбягвания. Животните се представени и в миговете на покой. Четвъртият акцент във фотоалбума е уестърн и свободата, която носи ездата. За тези снимки са позирали ездачите Мира Бъчварова и Васко "Буч".

 

Книгата се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Борислав Славов. Освен на него, авторът на фотоалбума Димитър Христов изказва благодарност за оказаното съдействие на всички места, където е снимал, и специално на собственика на Конна база - Албена.

 

"Конете" се разпространява единствено във верига книжарници Хеликон. Книгата вече бе промотирана на първото събитие "Коне и хора" в София. Официалното представяне на "Конете" пък бе в книжарница Хеликон - Витоша (София). Там албумът бе представен от проф. Георги Лозанов и Йордан Ефтимов. Предстои представяне на книгата в Бургас, а наесен и в Добрич.

 

Димитър Христов е на 32 години. Завършил е СОУ "Дора Габе" - Добрич с профил Изобразително изкуство, а висшето си образование в Националната Художествена Академия. Работи като графичен и уебдизайнер в Добрич. От 10 години се занимава с фотография. Повече за Димитър Христов може да научите от неговия блог - http://blog.54ka.org.

 

kone3_600

 

kone_600

 

kone_4_600