След едногодишен годеж Берна и Коцето вдигат сватба в края на месеца

Изчакваше се пристигането на "гостите" от Швейцария, за да се "бракосъчетаят" влюбените мечки в зоопарка в Добрич.

След едногодишен годеж Берна и Коцето вдигат сватба в края на месеца

До края на юни мечките Берна и Костадин ще бъдат събрани заедно, съобщи директорът на Центъра за защита на природата и животните Севдалина Венкова. На 21-ви пристигат специалисти от Швейцария, след което те ще насрочат точната дата на "сватбата", като на този етап е планирано тя да бъде на 26-ти или 27-ми. Докато дългоочакваното събитие настъпи Берна и Костадин продължават ежедневно да се обясняват в любов един на друг през оградата, която ги разделя.



Любовта между тях пламна през пролетта на миналата година, когато братята Костадин и Миладин и тяхната приятелка Виктория гостуваха на зоопарка в Добрич, докато се извърши ремонт на тяхното убежище в парк Кайлъка в Плевен. Коцето обаче се влюби и миналото лято бе решено мечокът да остане за постоянно при любимата си Берна. За събирането им заедно обаче трябваше да се изчака да мине зимата и те продължиха да живеят в съседни домове, общувайки си всеки ден и разхождайки се заедно покрай оградата.

Берна пристигна в Центъра за защита на природата и животните в Добрич през юни 2013 година. Тя идва от Швейцария и е кръстена на столицата Берн, където е живяла в детските си години - до 3-годишна възраст. Сега специалисти от родния й град идват специално за сватбата й.