Международен хоров фестивал Черноморски звуци в Балчик

Летният културен сезон в Балчик започва с Първия международен хоров фестивал „Черноморски звуци”. Той ще бъде открит от кмета на общината Николай Ангелов на 2 юни. В рамките на събитието своето изкуство ще покажат хорове от България, Чехия, Гърция и Конго.

Международен хоров фестивал Черноморски звуци в Балчик

Музикалният форум съчетава състезателни и концертни инициативи, които ще бъдат представени в прекрасната среда на Двореца и романтиката на крайбрежната алея.


 

Фестивалът „Черноморски звуци” ще бъде съпътстван от творческо ателие, наречено  „Хорова работилница”, в което всички участници ще разучават три български хорови произведения, които ще се изпълнят на гала-концерта.

 

За прецизния подбор на най-добрите формации във фестивала са поканени да журират доц. Адриана Благоева, проф. Филип Павлов и Валентина Георгиева. Тяхното мнение ще е определящо за спечелване на голямата награда - статуетката „Черноморски звуци”, изработена от Цветан Лазаров.

 

Събитието се финансира от Община Балчик и е под патронажа на кмета Николай Ангелов.

 

Партньори на форума са: Министерство на културата, ДКИ КЦ Двореца, Българско национално радио, Радио Добруджа, Ротари клуб Балчик, Български хоров съюз, Съюз на музикалните и танцовите дейци, Съюз на българските композитори и Художествена галерия Балчик.