Деца от Генерал Тошево се запознаха с работата на органите на реда

В рамките на няколко дни децата от Лятна академия „Патиланци” опознаха отблизо работата на служителите в Районно управление „Полиция” и „Гранична полиция”.

Деца от Генерал Тошево се запознаха с работата на органите на реда

В края на миналата седмица те посетиха Районното управление в гр. Генерал Тошево, където бяха посрещнати от Петя Лазарова – инспектор в Детска педагогическа стая. Тя, както и нейните колеги, разказаха на малчуганите по увлекателен и разбираем начин в какво се изразява дейността на полицаите и за рисковете, които професията носи на органите на реда и техните семейства. С цел превенция на инциденти и повишаване пешеходната култура на децата, те получиха от инспектор Лазарова зайчето Веселушко, което знае правилата за безопасност при движение в градска среда.



През първият работен ден на тази седмица патиланците посетиха управлението на „Гранична полиция” гр. Генерал Тошево. Началникът на местната структура Руслан Томов поздрави ръководителите на лятната академия за инициативата и изрази задоволство, посещението на тяхната служба е предизвикало толкова голям интерес у децата. Граничните полицаи демонстрираха задържане на нарушител на държавната граница, представиха арсеналът си от огнестрелни оръжия и дадоха шанс на момчетата и момичетата да се качат на специализиран автомобил, с който се охранява българо-румънската граница.


И двете срещи завършиха с благодарности от децата за радушното посрещане и надежда, че някой ден ще имат честта да бъдат и смели полицаи, и стожери на държавната граница.