Студенти от Китай и Виетнам на летен семестър в Добрич

Висше училище по мениджмънт (бивш "Международен колеж") посрещна над 50 участници в първият за страната летен академичен семестър.

 Студенти от Китай и Виетнам на летен семестър в Добрич

Студентите идват специално за тримесечното обучение (от юни до август) от Китай, Виетнам, Украйна, Казахстан, Беларус, Русия, Грузия, Молдова и др. Обучението ще се провежда във ВУМ, Добрич, а програмата включва модули по „Бизнес комуникации“, „Управление на човешки ресурси“, „Мениджмънт“, „Маркетинг“ и др. Освен студентите от престижните партньорски университети на ВУМ, пристига и преподавателски състав от същите висши учебни заведения, както и от Йордания, Сърбия, Албания, Армения и др. Групата академици ще има специален едноседмичен тренинг, който се организира с помощта на програма "Еразъм+".




Официалното откриване беше вчера от 16:30 часа. Програмата включваше български песни в изпълнение на представители от студио "Сарандев" и фолклорна танцова програма от ансамбъл към СОУ "Климент Охридски". Гостите бяха удивени от традиционните български хора и танцуваха заедно с младите изпълнители, най-активни бяха студентите и преподавателите от Виетнам, Русия, Китай и Казахстан. Събитието бе открито от ректорът на ВУМ - доц. Тодор Радев, а специален поздравителен адрес от Йордан Йорданов (кмет на град Добрич) бе изчетен в присъствието на г-жа Елка Димова (зам. кмет по финанси на Община Добрич).

Това е първият подобен академичен семестър в България, който ще се провежда през летните месеци – юни, юли и август. Датата за официален старт - 21 юни, настъпването на астрономическото лято е не случайно избрана, споделят от домакините и организаторите.