С кметско готвене започна вторият ден от фестивала "Добрич мези"

Вторият ден от фестивала на балканската скара "Добрич мези" започна с кметско готвене с участието на Йордан Йорданов и Цонко Цонев - кметъла.

С кметско готвене започна вторият ден от фестивала "Добрич мези"

Те сготвиха 25 кг. миди и ги раздадоха на гостите на фестивала "Добрич мези".




Приятелското готвене се състоя на скарата на ресторант "Добро", приготвени бяха миди натюр по тайна кметълска рецепта, която в последствие Цонев разкри. Прословутата тайна рецепта за кметълските миди е 25 кг. миди от ирландската ферма, литър и половина свищовско бяло вино, сол на вкус и 10 стръка девисил. Цонко Цонев заяви, че това е най-голямото, рекордно готвене на миди натюр в България.



Днес е вторият ден от фестивала "Добрич мези", който се провежда в градски парк "Свети Георги", до скейт парка. Организират го фондация „Румънеца и Енчев“, музикална компания „Селект Мюзик Медиа“, съвместно с община Добрич. Фестивалът продължава до неделя.

До края на деня може да се насладите на добричките таланти в концерта "Най-доброто от Добрич" от 17 часа, да се включите в първенството по надяждане с кебапчета от 18 часа, след което да потичате в семейната щафета.

Довечера от 20:15 часа ще бъде концертът на Румънеца и Енчев.