Бившият главен архитект на Каварна води дело за връщане на работа

Административен съд – Добрич днес даде ход на делото на арх. Юлиян Илиев срещу мълчалив отказ на кмета на Каварна да го възстанови на работа.

Бившият главен архитект на Каварна води дело за връщане на работа

Припомняме, че като главен архитект на Каварна, Илиев беше арестуван през 2011 г. и подведен под отговорност за злоупотреби, а Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество поиска конфискуване на близо 4,7 млн.лв. от семейството му. През 2012-та беше временно освободен от длъжност.



Точно преди година Варненският окръжен съд освободи от наказателна отговорност главния архитект на Каварна и му наложи административно наказание – глоба от 3000 лв. по едно от обвиненията, а по второ е оправдан. решението е потвърдено от Апелативен съд – Варна и влиза в сила на 28 януари т.г.

Според Илиев, кметът Нина Ставрева е трябвало да издаде заповед за връщането му, а според нея, решението на съда означава автоматично възстановяване, но той не се явил на работа. Съдия Милена Георгиева запозна жалбоподателя с нейното становище, тъй като Ставрева не беше представлявана от никого.
 
Защитникът на Илиев беше категоричен, че кметът на Каварна следва да издаде заповед, с която да отмени временното му отстраняване от длъжност. Съдия Георгиева обяви, че ще се произнесе по спора в законовия едномесечен срок.