Мая Манолова - най-желаният кандидат за президент на добричките социалисти

На конференция в сряда социалистите от Добрич направиха предложения за президент и вицепрезидент.

Мая Манолова - най-желаният кандидат за президент на добричките социалисти

Такава беше и бюлетината, която се попълваше свободно. Нямаше нарочни указания от Националния съвет на БСП. При предложенията за президент омбудсманът Мая Манолова събра 13 гласа. Аргументът за нея е, че работи и, че е показала, че може да бъде надпартийна. Костадин Паскалев – с 12 гласа и с обяснението, че, с каквото се е захванал, го е направил. 10 гласа получи Корнелия Нинова, Янаки Стоилов – 4, Румен Овчаров – 3, Румен Гечев – 2, Жан Виденов – 1.



За Стефан Данаилов също имаше предложения за президент и вицепрезидент. В предложенията за вицепрезидент Мая Манолова събра 14 гласа, като социалистите я поставяха в двойка с Костадин Паскалев и Корнелия Нинова. Румен Гечев получи 12 гласа като вице на Костадин Паскалев и Румен Овчаров. За вице- Паскалев събра 8 гласа.

Сред предложенията на добричките социалисти за президент и вицепрезидент беше и о.з. полковник Николай Марков. За вицепрезидент бяха предложени още Маргарита Попова, Татяна Дончева, Минчо Христов, Андрей Пантев, Илияна Йотова, Драгомир Стойнев.

Сред най-честите комбинации за двойка са президент Костадин Паскалев, вице- Мая Манолова или обратно, президент Костадин Паскалев, вице- Румен Гечев, Корнелия Нинова – Костадин Паскалев, Корнелия Нинова-Румен Гечев или Драгомир Стойнев.

Предложенията ще бъдат изпратени до Националния съвет. В нарочно благодарствено писмо до социалистите председателят на партията Корнелия Нинова им благодари за активността и заявява, че вярва в тяхната загриженост и съпричастност, „която да изведе БСП до единствената достойна позиция – победител”.

Във вътрешнопартийното допитване са участвали 328 добрички социалисти. За БСП да отиде на избори в коалиция са гласували 238 души, самостоятелно участие са предложили 69 души.

Интересно е мнението на БСП-Добрич, за това с кои партии е допустимо да преговаря за издигането и подкрепата на общи кандидати за президент и вицепрезидент. Гласовете са следните – за партиите от „Коалиция Лява България” – 194, за АБВ -237, за „Атака” – 155, за ВМРО – 194, за „Движение 21” – 222, за НФСБ -108, за ДПС – 33, за други партии и организации – 172.