Добруджа се върна в спора за титлата

Добруджа постигна драматичен, но много ценен и напълно заслужен успех, само с един гол разлика над Шумен в третия мач от финалния плейоф в мъжката А хандбална група.

Добруджа се върна в спора за титлата

Двубоят в зала "Русалка" започна по най-добрия начин за домакините от Добрич. За радост на над 300 зрители жълто-зелените набързо дръпнаха в резултата и преднината им достигна до 7 гола - 11:4. Постепенно обаче гостите от Шумен се върнаха в мача и след първата част Добруджа водеше с 18:14.


 

До изравняване се стигна 16 минути след почивката - 21:21. Последваха 3 безответни гола за Добруджа, но Шумен отново намери сили да навакса и 2 минути преди края резултатът бе 25:25. Хандбалистите от Добрич отбелязаха за 26:25 и удържаха до края крехкия си аванс.

 

Така Добруджа върна интригата във финалния плейоф. Мечтата на добричките хандбалисти за златните медали остава жива, след като жълто-зелените взеха първото си домакинство в серията и вече Шумен води само с 2:1 победи.

 

Утре (неделя, 29 май) от 18.00 часа отново в зала "Русалка" в Добрич ще се играе четвъртият мач от финалния плейоф между Добруджа и Шумен. Входът за зрителите е свободен.  

 

При нова победа на Добруджа в следващия мач, резултат в серията ще стане 2:2 и титлата в първенството ще се реши в петия мач.

 

Хандбал, финал А група мъже: Добруджа - Шумен 26:25Хандбал, финал А група мъже: Добруджа - Шумен 26:25 

 

След победата хандбалистите на Добруджа благодарят на публиката за подкрепатаСлед победата хандбалистите на Добруджа благодарят на публиката за подкрепата