Среднощен екшън: Хвърлиха бомба по медицински център във Варна

Самоделно взривно устройство е било хвърлено по медицински център във Варна. Взривът е бил към 4 часа тази нощ. Унищожена е уникална апаратура – единствена у нас.

Среднощен екшън: Хвърлиха бомба по медицински център във Варна

Завистта срещу успехите на другите стигна до краен предел - тази вечер бе взривен медицински център във Варна.

Бомбата е била хвърлена в лечебното заведение към 4 часа. За щастие пострадали хора няма. Една от версиите, по които работят разследващите е, че атаката е от конкуренти в бизнеса.

Унищожена е уникална апаратура за лечение на множествена склероза - ESAOTE MyLabVinco ® Echo Доплер, която е по методиката на италианския проф. Зомбони. Тя е единствена у нас, а по света има още около 20 такива апарата. Заради това във Варна идваха за лечение пациенти от всички точки по света.

Медицинският център се намира на партера на кооперация на бул. „Цар Освободител" 99 - от към двора. На гърба му се намира офиса на Бизнесблока във Варна. Срещу центъра има градинка и много популярна кръчма. Според работещи в заведението до към 3 ч. вечерта е имало хора в градинката - явно тийнейджъри, които са пили бира.

 

Интересното в случая е, че нападателите са знаели къде точно се намира апаратурата.

Стаята, в която е бил уреда, е напълно разрушена. В нея разследващите - екипи от Първо РПУ, СДОТО, БОП-Варна, намериха и невзривена граната, видя репортер на BNews тази сутрин.