Преподавател от ВУМК Добрич участва в представянето на Словения като голф дестинация

Преподавател от Висше училище Международен колеж (ВУМК) в Добрич участва в представянето на Словения като голф дестинация, проведено през месец май.

Преподавател от ВУМК Добрич участва в представянето на Словения като голф дестинация

„За пръв път домакините показаха пред членове на световната организация за голф туризъм IAGTO възможностите на страната в този бранш,” разказва Румен Тодоров от ВУМК. „С 13 голф игрища и 7500 регистрирани голфъри Словения може да бъде пример за далеч по-големи страни. Игрището в Блед е сред стоте най-добри в континентална Европа. А навлизането на повече младежи, студенти и ученици в играта спомага за популяризирането и масовизирането й в държава с двумилионно население.“


 

Голф в земите на Словения играят още от 1937 г. Отначало започва като спорт на дипломати и чужди аристократи. Днес местните голф ентусиасти обединяват усилия, за да привличат все повече гости от Европа и други континенти.

 

Голфът се съчетава естествено в страна с много зеленина и водни източници. В Словения се практикуват много спортове. Доминират спортовете, свързани с планината, реките и езерото Блед. При пет хиляди жители около това езеро с хилядолетен замък, само тук се реализират половин милион нощувки годишно. Разнообразната природа, качественото обслужване, местна храна и напитки привличат допълнително туристи от цял свят тук и на други места в Словения. Нощният живот в столицата Любляна и крайморските градове Копер и Порторош през лятото кипи от младежка енергия. Спа-курортите Моравске Топлице, Мокрице и Оточец край голф игрищата ги правят предпочитани за домакинство на европейски турнири. Удобните транспортни връзки на страната по въздух, суша и море улесняват гостите. А близостта на българския език със словенския прави общуването навсякъде по-приятно и лесно.