НАП засили проверките след 17 ч. и в почивните дни в Добрич

През изминалото денонощие мобилни екипи от дирекция "Контрол" при ТД на НАП Варна извършиха проверки в Добрич.

НАП засили проверките след 17 ч. и в почивните дни в Добрич

Масирани проверки са извършени в търговски обекти в централната част на града, ЖК Балик, ЖК Дружба. Целта на проверките е да се установи отчитат ли търговците извършените продажби след 17 часа и в късните вечерни часове. Обект на проверките са били заведения за обществено хранене, питейни заведения,  магазини за хранителни стоки и др. По време на проверките данъчните са установили, че търговци, които са проверявани през деня и са издавали касови бележки, в късните часове на денонощието не маркират на фискалните устройства извършените продажби. При извършените проверки на три от търговските обекти в Добрич са съставени актове за установяване на административно нарушение – неиздаване на касов бон.



Засиленото присъствие на данъчните инспектори и проверките в Добрич ще продължат да се извършват в късните вечерни часове, включително и в почивните дни.

Сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки жителите на Добрич могат да подават  чрез информационния център на НАП на телефон 0700 18 700.