Празничните прояви в Добрич за деня на детето

Празничните прояви в Добрич за деня на детето
Община Добрич ще зарадва своите най–малки граждани с поредица от събития, посветени на Международния ден на детето – 1 юни.

Инициативите започват днес от 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков” с фолклорния танцов спектакъл „С обич към децата” с участието на представителен ансамбъл „Добротица”, детска танцова студия „Добрич”, клуб „Пъстър хоровод” и хип – хоп формация NNS CREW. В забавния спектакъл със свои изпълнения ще се включат и детските градини.

 

По–големите деца ще имат възможността да гледат своите връстници в театралната постановка „Дървото на живота” по Йордан Йовков с ръководител Ема Георгиева в едноименното читалище.

 

Празникът за малките палавници продължава на 1 юни с куклените представления „Червената шапчица” и „Хензел и Гретел” на Държавния куклен театър „Дора Габе”. За поредна година приказните герои ще оживеят пред малчуганите благодарение на спомоществователството на Изида”ООД. Фирмата дарява и 2500 сладоледа на всички детски градини.

 

В същия ден от 10.00 часа в зала „Добрич” е уникалния детски спектакъл „Приказна въртележка”, посветен на 60 години яслено дело в града. „Приказната въртележка” ще представи изпълнения на най–малките добричлии на възраст от 1 до 3 години. Община Добрич ще удостои с плакети „60 години яслено дело” педагози и ръководители, допринесли за развитието и възпитание на децата в яслите.

 

Отново от 10. 00 часа на площад „Демокрация”  децата ще могат да се забавляват с игрите на Milka и да спечелят много награди. Събитието е част от шоколадовото турне на MIlka в цялата страна.

 

В 10.30 часа пред Художествената галерия ще бъде открита изложба – рисунки на Ателие „Стела и Дара” при Общински младежки център, посветена на 1 юни.

 

Малко по-късно на площад „Свобода” до новата естрада със съдействието на Община Добрич ще започне детския празник „Весели ръчички”, организиран от PR Агенция „Идеа Вижън”. Децата ще участват в разиграването на игрите "Кральо -портальо“, „Морски шах“, „Развален телефон“, „Балона се надува“ и много други. Предвидена е и томбола, в която малките палавници ще се състезават за детски фотьойл, голяма плюшена играчка, велосипед, тротинетка, скутер „Рейсинг“  и мултифункционална седалка за кола. Детското веселие ще започне в 11. 30 часа.

 

Празникът в Добрич продължава със събития, за по–големите деца, сред които спектакъла „Сезона на усмивките” по Валери Петров, дискусията „Златен век на българската книжнина”. От 1 до 10 юни Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г” инициира отворени врати на всички школи.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+