Университети от 7 държави участват в Международна Еразъм седмица в Албена

Днес бе официално открита Международната седмица, организирана от Висше училище Международен колеж (ВУМК), гр. Добрич, за която специално пристигнаха представители на университети от Япония, Унгария, Холандия, Швеция, Русия, Германия и Украйна.

Университети от 7 държави участват в Международна Еразъм седмица в Албена

Стартът на събитието бе с традиционен украински ритуал, който бе демонстриран от гостите от „Черкаски държавен икономически университет”, начело с ректора на Висшето училище от Украйна - Юрий Лега.


 

С началото на мероприятието Японската преподавателка Сашио Йосизшава сподели, че е удивена от красивата природа в България, както и сподели, че с удоволствие консумира българско вино, когато е в Япония, част от нейното представяне бе и запознаване на гостите на събитието с културата на нейната страна и страната, в която също преподава – Унгария.

 

В рамките на Международната седмица „Еразъм” (International Erasmus Week ) от 29 до 4 юни, Висше училище Международен колеж - Добрич посреща гости от свои партньорски образователни институции с цел обмяна на опит в разработването на международен обмен и проекти.  В програмата на събитието са включени уъркшоп по networking (обсъждане на настоящи и бъдещи проекти между университетите), както и културна програма за чуждестранните гости.