Изместиха супер финала за хандбалното злато за неделя

Мачът на годината в родния хандбал, който ще определи шампиона при мъжете, ще се играе в неделя, вместо в събота. 60 минути игра делят Добруджа от историческа за клуба и въобще за спорта в Добрич титла.

Изместиха супер финала за хандбалното злато за неделя

На 5 юни, неделя, от 18.00 часа в Шумен ще се играе историческият за добрчикия спорт мач между Шумен и Добруджа. Двата тима спорят за златните медали в мъжката А хандбална група, като след първите 4 мача резултатът във финалния плейоф е равен - 2:2 победи. Победителят в решителния пети мач ще е новият шампион на България. До сега отбор от Добрич никога не е стигал да титлата на ниво мъже или жени в колективните спортове. Сега пред Добруджа се открива уникална възможност не само за шампионско злато, но и за дубъл, след като жълто-зелените вече спечелиха един трофей през сезона - Купата на България.


 

svetlin dimitrovДвама основни хандбалисти на Добруджа пропускат мача в Шумен - Светлин Димитров (на снимката) заминава на проби във Франция след силните си игри през сезона, а Димитър Асенов се очаква да бъде наказан за пресиления червен картон, който получи на четвъртия мач срещу Шумен.

 

Надявам се при третия пореден опит и общо четвърти финал в последните 5 години да достигнем до първото място, заяви за Добрич Онлайн старши треньорът на ХК Добруджа Георги Андреев. Всички хандбалисти са пределно мобилизирани за победа, очаквам за успеха в Шумен да ни помогне и многобройна публика от Добрич, допълни Андреев. Надявам се реферите този път да свирят 50:50 и да не пречат на двата отбора да играят истински качествен хандбал, коментира наставникът на добричлии.