Официално бе открит паметникът на ген. Колев в Добрич (+снимки)

Лентата бе прерязана от лидера на НФСБ Валери Симеонов, кмета на Добрич Йордан Йорданов и министъра на отбраната Николай Ненчев.

Официално бе открит паметникът на ген. Колев в Добрич (+снимки)



100 години след славната победа на ген. Иван Колев, останала в историята ни под името Добричка епопея, в нашия град бе открит негов паметник. Той се намира в градинката до зала "Добрич", а автор е скулпторът Александър Хайтов.


На откриването на паметника присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на Добрич Йордан Йорданов, министърът на отбраната Николай Ненчев, ген. Константин Попов - началник на отбраната на България, негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, народните представители Красимир Каракачанов, Явор Нотев, Валери Симеонов, Волен Сидеров, Найден Зеленогорски, Валентин Касабов, Румен Иванов, Живко Мартинов, Пламен Манушев, Валентин Николов, Калина Балабанова, областният управител на Добрич Детелина Николова, Иво Пенчев - председател на Общински съвет - Добрич, родственици на ген. Колев, дипломати, генерали, адмирали и стотици граждани на Добрич.

Добрич дочака да бъде изграден и издигнат паметник на своя освободител, отбеляза кметът Йордан Йорданов. Паметта ще пребори забравата - с тези думи той завърши своето слово.

Чест и удоволствие е за мен на тази велика дата, на която е спасен град Добрич, да съм тук и да открием този страхотен паметник на един от най-великите български пълководци, сподели лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който финансира реализирането на идеята и съдейства за бързото й осъществяване, за да може паметникът да бъде готов и открит навръх 100-годишнината от славната победа край Добрич.