Областният управител Детелина Николова посрещна родствениците на освободителя на Добруджа

В рамките на своето посещение в Добрич по повод официалното откриване на паметника на ген. Иван Колев, родствениците на освободителя на Добруджа посетиха Областния управител, за да засвидетелстват своето уважение и удовлетвореност от дългогодишните контакти и партньорски отношения през годините.

Областният управител Детелина Николова посрещна родствениците на освободителя на Добруджа


Детелина Николова поздрави сърдечно гостите, като подчерта, че тяхното участие в юбилейните тържества по повод 100-годишнината от Добричката епопея, показва за пореден път, че връзката с нашите сънародници е неразривна и родолюбивото чувство е неизменно. Всички ние като български патриоти, независимо къде живеем, пазим в сърцата си българщината и любовта към Отечеството, и сме длъжни да съхраним нашата съпричастност към културноисторическата и родова памет, заяви Областният управител.


В срещата участваха племеннците на ген. Колев Сергей Стоянов и Елена Стоянова, кметът на община „Света София“ в град Измаил Николай Иванов, Мария Корчагина – кмет на Асоциация „Роднини“ в град Измаил, Иван Лефтеров – кмет на село Каменка, родственик на ген. Колев и кметът на родното село на генерала село Бановка.