Изложба „Съвременна графика” - колекция на Румен Райков

На 3 юни (петък) от 17.30 часа в Художествена галерия – Добрич ще бъде представена графичната колекция на Румен Райков – художник, умдрюкер и специалист в литографската технология.

Изложба „Съвременна графика” - колекция на Румен Райков

В изложбата са показани над 60 графични листа от почти всички графични техники като най-голям брой са литографиите. Представени са над 50 автори, като Милко Божков, Цветан Казанджиев, Пламен Пенов, Явора Петрова, Петър Лазаров, Димитър Чолаков, Юлиян Йорданов, Стефан Божков, както и автори от Сърбия, Турция, Хърватия и др.



Румен Райков е роден през 1975 г. в гр.Хасково. През 2001г. завършва висше образование във факултета за изящни изкуства към Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий” с магистърска степен, специалност графика. Работи във ВТУ  като технолог на учебната база по литография от 2002 г. Чрез всекидневната си работа със студенти и художници е добил богат опит в печатането на литографската техника. Като литографски специалист, притежава богата колекция от над 350 графчни листи от български и чуждестранни автори.